Snöar det under marken i London?

Aftonbladet, DN och SvD rapporterar att snö lamslår London. Absolut inget märkligt med att snöfall av den här magnituden påverkar en storstad menligt men jag ställer mig ändå lite frågande.

Det rapporteras nämligen att även Londons tunnelbana fått ställa in vissa linjer! Så vitt (!) jag vet borde väl just tunnelbanan vara det minst snökänsliga systemet i den staden?

Antagligen har folk byggt en så jäkla massa snögubbar och tjongat ner dem i Tube:n. Fan att folk alltid ska förstöra! 🙂

Annonser

21 svar

 1. Eller så beror det på att i princip alla tunnelbanesystem i världen bara är nergrävda i begränsad utsträckning. Enligt Wikipedia är 55% av London tube ”above ground”.

 2. Jag kan bara meddela att i London slutar tagen emellanat ga p g a nedfallande lov – inse da vad lite sno kan gora! 🙂

 3. Tunnelbanan i London är ett enda stort fiasko, mest för att den är så gammal. En jäkla massa så kallad säkerhet också som är i vägen. http://www.tfl.gov.uk/modalpages/2625.aspx

 4. Vad jag minns från London så är många linjer ovan mark, särskilt de som går ut mot utkanterna.

  I Stockholm är det samma sak med Ropstenslinjen.

 5. Nu ar det ju sa att manga av tunnelbanelinjerna gar ovan jord i borjan och slutet av linjen 🙂 Den enda som INTE har forseningar just nu ar Victorialine som precis som du papekar gar under jord hela vagen! Galet dock, SA mycket sno ar det inte, men jag kommer inte till jobbet for det…

 6. Du är från landsorten, eller hur? Tunnebanor går ofta utomhus bitvis även i London och New York!

 7. Ja det stämmer att flera tunnelbanelinjer är stängda här idag. Men det beror på att delar av dem längre ut går utomhus och därför kan dem inte köra tågen på dessa linjer.

 8. Tja, efter att ha bott två år i London så vet jag att tuben är det mest väderkänsliga systemet i den stan… Det är nämligen så att de perifera delarna går över jord, så om tågen i ytterändarna stannar så blockerar de även trafiken i innerstan. Och stannar gör de, särskilt med snö i växlar som inte är byggda ens för att kunna hantera lite frost…

  Har precis pratat med en kollega därborta och det är fullt kaos, det lustiga är att folk ändå håller kvar i sina vanor. För britterna är ett paraply någon form av säkerhetslina, så när de går ut i snön gör de oftast det utan handskar och mössa, men med paraply… 🙂

 9. Umm tunnelbanan i London gar, liksom i Stockholm, aven ovan mark…

 10. Men de all tunnelbanetrafik gar ju ej under jorden. Det ar val darfor.

 11. Nu är det så att de flesta T-banesträckor också har bandelar som går över mark (precis som i Stockholm) och därför påverkas. Tänkte inte på det…?

 12. Hmmm, vet inte om du nagonsin tagit tunnelbana i London (troligen inte..?) Kan upplysa om att manga av tunnelbanans linjer gar OVER jord har i London.. Kan ju vara darfor de ar paverkade av snoovadret?! 😛

 13. de flesta linjerna mynnar sa smaningom ut i det fria. darav ar de flesta nerstangt. Jag ar i London nu. Katastrof!

 14. hehe, snogubbarna ar nog inte ett lika stort problem som det faktum att varldens aldsta tunnelbanesystem inte ryms enbart under jorden. trodde du att alla tunnelbanetag akte endast i tunnlar? kul…

 15. Snögubbarna låg överallt där under jorden 😉 Man kan ju undra… Bor i London och kom till universitetet i morse för att finna det helt igenbommat ”due to the extreme weather conditions”. Är man dalkulla så är det inte direkt självklart att en skola smäller igen för 7 cm snö… Men jag fick en ledig dag. Jobbet är också stängt av samma anledning.

 16. Aha! Man har alltså decentraliserat tunnelbanans funktion så att om utomhusdelarna ytterst inte fungerar så stänger man även av inomhusdelarna innerst?
  Någon som känner att en mer central styrning varit smart? Typ, kör bara till stationer som inte har rapporterat problem… Nä, det vore FÖR intelligent.

 17. ja du, Kashve, for med ett tag ar det ju bara att gora en handbromssvang och kora tillbaka i samma spar. faskien vad smart…. om det inte hade varit for tag nr 2 som ar pa vag bakom kroken. dock, ingen panik! bade vagar och tag in till london ar ocksa mer eller mindre stillastaende sa de flesta kan anda njuta av snoanglar, snogubbar och lite snobollskrig. Men vad som ar lite markligt ar att de gar runt i skjorta/kavaj i -2 men tar pa sig varsta ski-outfit’en i +2 och lite sno. skumt.

 18. Att storflygplatsen Heathrow varit stängd stora delar av dagen för 18 cm snöfall, ja det är otroligt pinsamt för bolaget som driver den.

 19. Jag röstar på att det snöar under marken i london p.g.a. av all dimman som alltid hänger där dragit sig ner och börjat lätta på trycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: