Dagens I-landsproblem!

Oh my god. Det har framkommit att det i vissa semlor används aprikoskärnor i stället för mandel i semlan. Detta är ju så otroligt viktigt och livsavgörande att jag antar att folk nu kommer att se demonstrationer i samma storlek som FRA-protesterna 2008.

Inte ska man få blanda ut allt det där sockret med fel sorts växt?

Annonser

5 svar

  1. Du har rätt, det är ett i-landsproblem. I den ”outvecklade” delen av världen slipper de alla tillsatser och kemikalier i maten.

    Jag tror att ilskan över dessa avslöjanden grundar sig i att maten vi äter håller väldigt låg kvalitet.

  2. Är det konstigt att man känner sig lurad när det står mandelmassa och den inte ens innehåller mandel?

  3. Jag tror att ilskan kommer sig av att många får intrycket att livsmedelstillverkarna aktivt verkar försöka vilseleda oss konsumenter. Om man orkar läsa på förpackningarna så står det alltid vad maten innehåller.

    För övrigt låter påhittet med aprikoskärnor rätt bra tycker jag. Dels kan ju mandelallergiker antagligen äta den här typen av ”mandelmassa”, och dels används aprikoskärnorna (som är fullt ätliga) till mat istället för att kastas.

    Men allra mest låter det hela som att en journalist desperat försökt få till ett scoop till sitt CV så att han/hon äntligen nån gång ska kunna få den där fasta tjänsten någonstans istället för att stressas ihjäl som lågbetald frilansare.

  4. […] Om man skriver “mandelmassa” på innehållsförteckningen för en semla och det inte finns någon mandel i utan bara aprikoskärnor så blir folk […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: