Förundersökning mot poliserna läggs ner – folkstorm nästa?

Chefsåklagare Kristian Augustsson på Riksenheten lägger ner förundersökningen mot de tre poliserna vars rasistiska uttalanden på film skapade rubriker igår torsdag den 5 februari (Aftonbladet, SvD, DN).

Utan att ta ställning i frågan om det var ett brott eller inte undrar jag om det inte blir folkstorm och ännu mer rabalder kring detta nu…

Annonser

2 svar

  1. Ja, nästa gång det börjar flyga gatstenar och molotov cocktails tycker jag att vi istället för kravallpoliser skickar dit våra politiker och journalister. De vet ju hur man formulerar sig korrekt så att ingen behöver bli upprörd.

    Det vore faktiskt riktigt intressant att se dem hantera situationen. Friggebo har ju redan provat ”We shall overcome” i Rinkeby -92, men dagens proffstyckande samhällselit kanske kan några andra käcka kampsånger med ännu bättre effekt. ”Närmare Gud till dig” kanske? Beprövad i likartade situationer redan 1912.

  2. Visst var det dumt sagt, men betänk att det sades i en bil med tre personer i. Nej, någon folkstorm för dessa ord är säkert in aktuellt. Frustrerande även för poliser – de är bara människor med våra fel o brister och fullt normalt beteende.
    Klart att detta inte var fråga om något brott. i det aktuella sammanhanget – däremot klumpigt hanterat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: