Nätpoker tvättar dina stulna pengar

Det är inte riskfritt att lita på folk. Om en anställd i en restaurang eller bensinmack går iväg med ditt kort kan denne fotografera kortets bägge sidor och få kortnummer och cvv-kod. Det räcker för att man ska få ta pengar på en pokersite. Där kan personen ifråga förlora alla pengarna till sina kumpaner och vips – så är pengarna borta. (mer info i DN)

Den enda lösningen är väl att man betalar vid bordet på en restaurang eller att man kör i PIN-kodsautomat direkt vid kassan.

Bah! Det här är verkligen inga roliga nyheter och platsar egentligen inte i min blogg men det går lite i linje med mina åsikter om FRA-debatten och liknande. Man ska inte vara så säker på att ANDRA är hederliga bara för att man själv är det och ”inte har något att dölja”.

På samma sätt som du inte ska lämna ifrån dig ditt kreditkort ska du inte lämna ifrån dig dina personliga identitetsuppgifter.

Punkt slut!

Annonser

Ett svar

  1. Skrapa bort de tre sista siffrorna på baksidan av kortet så är du lite säkrare, sen brukar jag alltid betala cash på restauranger, det är ungefär 100 ggr smidigare och man slipper att nån jeppe springer iväg med ens kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: