PTS, zombienätverk och Internetdiktaturer

Aftonbladet rapporterar att Christoffer Karsberg på Post- och Telestyrelsen (PTS) vill att svenska internetoperatörer tillåts stänga av uppkopplingen till de kunder vars datorer smittats av virus och således kanske ingår i ett fjärrstyrt botnät, ett sk zombienätverk.

Enligt PTS kan ”var hundrade dator kan vara virusdrabbad”. och avstängningen skulle ses som en karantän för att förhindra mer spridning av viruset.

Samtidigt läser jag i SvD att Kina, Burma och Vietnam utsetts till internets värsta fiender av Reportrar utan gränser. Detta då de har en allt för hög kontroll över sina medborgares nätvanor.

Jag ser INGA som HELT liknelser mellan dessa bägge fallen då Sveriges övervarkningsfunktioner FRA och upphovsrättslagar som IPRED är upplysta och verkar för allas bästa. Att ta steget till att få stänga av internetuppkopplingar på grund av ”virus” är ju därför inte så långt.

Diktaturerna ovan är klantskallar som inte riktigt vet vad de gör. I Sverige kan vi i alla fall lagstifta om övervakning så att det blir ordentligt gjort!

Om någon av FRA:s datorer skulle bli fjärrstyrda kan nu PTS stänga av dem!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: