Ryssarna driver med OSS!

Jaså ni såg inte på melodifestivalen förra veckan? Något som ni antagligen ändå inte lyckats missa är allt rabalder kring pausnumret som parodierade svenska fördomar om ryssar. Det visar sig att låten egentligen inte har någon vettig text. Det spelar ingen roll för låten ligger redan i topp på nedladdningslistorna.

Nu till det intressanta: Jan Bylund orerar att ryssar är humorlösa och SVT skickar försoningsblommor. Projektledare för Melodifestivalen, Ronnie Lan, säger:

Man kan tycka att vi ska kunna sända sådana här inslag utan att det ska få sådan här uppmärksamhet. Humor bygger ofta på fördomar och det är lätt att det blir starka inslag. Vårt inslag handlade inte alls om att vi ville ge ryssarna en spark i ändan, utan handlade om svenska fördomar om Ryssland.

Ja, såklart! Ryssarna är också medvetna om detta och driver med OSS! Hur hade det sett ut om de bara hade sagt: ”Kuligt, vi brukar själva göra sådana låtar fast med balalajkor”? Den ryska ambassadens talesman Anatoly Kargapolov agerar ambassadör genom att skapa en buzz och ”rabalder”. Jösses, för en gångs skull skrivs det något med humor om Ryssland!

Bra PR-kupp käre Kargapolov! 🙂

Även DN, SvD1, SvD2, SvD3.

Annonser

Ett svar

  1. Driva med varandra är nog bra ibland om det görs på ett snällt sätt. Annars blir live t för allvarligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: